Så lyckas du med din outsourcing

Det finns outsourcing och så finns det outsourcing. DEK Technologies vet vad som funkar och har lång erfarenhet av att erbjuda en enkel, kompetent och kostnadseffektiv modell till sina kunder.

Många som hör ordet outsourcing kanske rynkar på näsan och genast tänker på kulturkrockar, arbete över olika tidzoner och svårigheter i kommunikationen. Men det finns de som knäckt koden.

– Vi bygger utvecklingsteam genom att kombinera ett lokalt kundinterface från vårt kontor i Stockholm med kollegor från vårt dotterbolag i Vietnam. Man får helt enkelt ett outsourcat team, men en del av teamet finns på den svenska sidan och sköter kundkontakterna, berättar Håkan Roos, General Manager på DEK Technologies.

DEK Technologies som sedan starten 1999 blivit en global framgångssaga inom mjuk- och hårdvaruutveckling till telekomindustrin, har många års erfarenhet av outsourcing och kan erbjuda en lösning som rundar de klassiska falluckorna som det kan innebära.

Kontaktpersonen i Sverige sköter kontakten med kunden och teamet i Vietnam, och blir därmed ett slags interface för hela operationen.

– Den personen finns i samma tidszon och inom ett avstånd som gör att möten face-to-face underlättas betydligt. Vi har lång erfarenhet av att jobba enligt den här modellen och vi får outsourcing att funka, helt enkelt.

DEK Technologies har ett helägt dotterbolag i Vietnam, så teamet därifrån är en inarbetad del av koncernen med schyssta arbetsvillkor. Det underlättar också kommunikationen och riskerna för kulturkrockar minskar avsevärt. Kunden får kort sagt det bästa av två världar: bra leverans till ett billigare pris och ett team som delvis finns i samma tidszon.

– Det allra bästa är ju ett team där alla sitter i samma rum och går efter samma tid. Med vår lösning får man ett team av konsulter som kan rampa upp och ner över tid till ett pris som är billigare än att anställa. En annan viktig del är att vi snabbt kan få ett team på plats genom att nyttja den stora och kompetenta rekryteringspoolen som finns i Vietnam – på en månad kan vi ha ett fullt kompetent utvecklingsteam på plats, med kontaktpersoner i Sverige. Med den här modellen får man en lokal touch, men utväxling av lågkostnadsvägen, konstaterar Håkan Roos.

DEK Technologies tips – så kommer du igång!

Vill du veta mer om DEK Technologies outsourscinglösningar?

Besök www.dektech.se, kontakta oss på 08 – 751 65 00 eller info-se@dektech.com.au så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag.